Zwembad in de tuin 

Alles wat je moet weten bij het plaatsen van een zwembad in de tuin 

Denk je na over het plaatsen van een zwembad in de tuin? Wat ons betreft is het een heerlijke toevoeging tijdens de warme zomermaanden! Maar wat moet je doen voordat je een zwembad in je tuin laat plaatsen? Wij vertellen je alles over de do’s en dont’s!

De locatie van een zwembad
Waar plaats je het zwembad? Hier komt meer bij kijken dan alleen een mooie en fijne plek. Het eerste punt waar je op let, is de zon. Hoe meer zonuren je zwembad krijgt, hoe langer en comfortabeler het water aanvoelt. Reserveer de plek met de meeste zon voor een eventueel zonneterras. Een extra voordeel van een zwembad in de volle zon is dat de zwembadverwarming minder aan hoeft.

Naast een plek in de zon, is het ook fijn dat het zwembad uit de ‘zichtlijnen’ vanuit huis blijft. Een zwembad ziet er mooi uit zolang je deze gebruikt. Maar als je hem niet gebruikt zal je het zwembad af moeten dekken tegen rommel wat in het zwembad kan waaien. Dit kan op verschillende manieren maar ziet er vaak niet mooi uit. Dan is het fijn als er ruimte is voor bijvoorbeeld een verhoging, haag of andere halfhoge beplanting waardoor het zwembad niet zichtbaar is vanuit bepaalde hoeken. Als het zwembad dan maar net aan past op de gekozen locatie kom je ruimte te kort.

De wind bepaalt ook een groot deel van de ligging van het zwembad. Bij voorkeur ligt het zwembad geheel uit de wind, maar dit is niet altijd mogelijk. Wanneer het hard waait, koelt het zwembad heel snel af. Naast dat het zwembad snel afkoelt, is het ook niet comfortabel om tijdens een winderige dag in het zwembad te zwemmen. Als er geen andere optie is dan een winderige plek is het verstandig om hier rekening mee te houden in het tuinontwerp. Door middel van de juiste beplanting, een schutting of muur wordt veel wind tegengehouden.

Zwembadverwarming
Als je het zwembad boven de 22 graden wilt verwarmen, wat in de praktijk vaak nodig is, dan is zwembadverwarming essentieel. Als je het zwembad goed verwarmt, geniet je van het zwembad van maart tot november!

Zwembad afdekken
Als je het zwembad niet gebruikt, dek je deze af om te voorkomen dat er veel rommel in het zwembad waait. Dit kan met een afdekzijl op rol, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo zijn er systemen die het zwembad afdekken met een soort vlonder waardoor je de ruimte in de winter gebruikt voor andere doeleinden, maar er zijn ook systemen gebaseerd op glas of solarpanels waardoor het zwembad sneller opwarmt in het voorjaar. In het tuinontwerp houden wij rekening met het gekozen systeem zodat het zwembad perfect opgaat in de tuin.

Poolhouse
De technische kant van een zwembad, zoals de warmteregelaar en pompinstallatie, nemen ruimte in beslag. Laat dit mooi wegwerken door middel van een poolhouse. Hier kan bijvoorbeeld ook een toilet met douche worden geplaatst. Dit nemen wij mee in het tuinontwerp zodat deze geheel in stijl is met de tuin.

Heb jij vragen of wil je weten of bepaalde opties mogelijk zijn in de tuin? Onze medewerkers nemen tijdens de offerteaanvraag alle opties door!

 

Vakkundige vertaling van het tuinontwerp

Na de ontwerpfase gaan we verder met de uitvoering van het tuinontwerp. Het is mogelijk voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, of alles uit handen te geven. Wij leggen de tuin vakkundig aan, in nauwe samenwerking met de klant. Goede bedrijfsvoering, inzet van vakkundig personeel, duidelijke afspraken en een hoge mate van service zijn hiermee verzekerd.

Naast de aanleg van complete tuinen, kun je bij Van Nieuwland Tuinen ook terecht voor het aanpassen en opknappen van jouw tuin. Vaak gaat dit om kleinere werkzaamheden waar geen ontwerp voor nodig is. Denk hierbij aan het plaatsen van tuinafscheidingen, aanleg van beplanting, vernieuwen van het gazon, vijveraanleg en boomverzorging. Wij komen graag bij je langs om de werkzaamheden te bespreken.

Van begin tot eind

Het tuinplan uitvoeren

Ons vakkundige team gaat aan de slag met jouw tuinplan.

7

Communicatie staat voorop

Wij houden nauwe samenwerking met de klant, zodat de tuin helemaal naar wens is.

7

Renovatie

Wij renoveren ook bestaande tuinen, naast de aanleg van nieuwe tuinen.

7

Maak een afspraak in jouw tuin!

Duurzaam

100% op maat

Vrijblijvende offerte