Er zijn geen resultaten gevonden.

De inspiratiebron

Beleef de rust van een tuin die in balans is. Geniet van een sfeervolle buitenruimte die bij u past. Kies voor Van Nieuwland Tuinen als inspiratiebron.
De tuin is aan het veranderen. Tuinonderhoud wordt tuinbeleving. Buiten werken wordt buiten leven. Als verlengstuk van onze leefruimte willen we steeds meer in onze tuin. Gezellig met vrienden een wijntje drinken rond de huiselijke vuurplaats, samen koken in de buitenkeuken of tot 's avonds laat genieten van de rust op uw sfeervol verlichte en verwarmde terras.
Verantwoord omgaan met omgeving en materialen is hierbij ons uitgangspunt.

De inspiratiebron
Ontwerp en advies

Ontwerp en advies

Het ontwerp is de basis voor een goed aangelegde tuin. Hiermee leggen we de basis voor de stijl, vorm en sfeer van uw tuin. In een eerste vrijblijvend gesprek bespreken wij uw wensen. Wij laten u allerlei voorbeelden zien en bekijken wat er mogelijk is in uw tuin. Indien u besluit een ontwerp door ons te laten maken, leggen we dit schriftelijk vast in een overeenkomst . Hierna kan het ontwerpen beginnen. Met hun jarenlange ervaring zijn onze ontwerpers perfect in staat om uw wensen te vertalen in een goed tuinplan.

Aanleg en renovatie

Daar waar het ontwerp stopt, gaan de hoveniers verder. Vloeiend vertalen ze uw wensen in de perfecte tuin. Goede bedrijfsvoering, inzet van vakkundig personeel, duidelijke afspraken en een hoge mate van service zijn hiermee verzekerd.
Onze werkwijze van ontwerp tot oplevering van nieuw aan te leggen tuinen leest u onder Tuinontwerp en aanleg stap voor stap

Naast de aanleg van complete tuinen, kunt u bij Van Nieuwland Tuinen natuurlijk ook terecht voor het aanpassen en opknappen van uw tuin. Vaak kleinere werkzaamheden waar geen ontwerp voor nodig is. Wij komen graag bij u langs om de werkzaamheden met u te bespreken .
Zoals het plaatsen van tuinafscheidingen, aanleg beplanting, vernieuwen gazon, vijveraanleg en ook boomverzorging hoort in ons takenpakket.

Aanleg en renovatie
Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Natuurlijk zijn niet alleen het ontwerp en de aanleg belangrijk, ook het onderhoud van de tuin speelt een belangrijke rol. Want wat goed is, moet ook goed blijven. Daarom heeft Van Nieuwland Tuinen speciale onderhoudsteams voor u klaar staan. Zij nemen het beheer en zorg voor uw tuin uit handen. En dat alles volgens de laatste ontwikkelingen want onze hoveniers volgen geregeld specialistische cursussen en vakgerichte opleidingen.
Het is ook mogelijk een onderhoudsabonnement af te sluiten.
Wij komen dan bijvoorbeeld 2 of 4 keer per jaar langs en zorgen dat uw tuin er het hele jaar door goed onderhouden uit ziet. Wij leggen precies vast wat wij voor u doen en wanneer.
Indien u zo’n abonnement met ons afsluit berekenen wij een aangepast, voordeliger tarief.

Dak- en geveltuinen

Groene daken staan in het middelpunt van de belangstelling. Met het groeiende milieubewustzijn komt ook de wens naar voren om onze schaarse, volgebouwde grond terug te winnen en zo het leefklimaat te verbeteren.
Vlakke en licht hellende daken lenen zich uitstekend voor het realiseren van nieuwe groengebieden.
Maar ook kleine daken zoals fietsbergingen kunnen met een groenvegetatie worden afgewerkt.
Daarnaast is het mogelijk om hele wanden te laten begroeien. De mogelijkheden zijn legio.
Wij adviseren u graag.

Dak- en geveltuinen

De Natuurlijke Tuin

We zijn ons er steeds meer van bewust, dat groen niet alleen een decoratieve functie heeft. Groen is belangrijk in relatie tot onze gezondheid en de kwaliteit van ons leefmilieu.
Waarom zouden we die functies niet doorrekken in onze eigen tuin? De combinatie van groen met alles wat de tuin kan bieden zorgt letterlijk en figuurlijk voor leven in de tuin. Door bijvoorbeeld de juiste keuze van bloemen en planten komen er vlinders en bijen. Het zuivere regenwater van het dak hoeft niet het riool in maar kan een speels waterelement vormen in de tuin. Groen zorgt voor verkoeling op een hete zomerdag. Een levende tuin nodigt kinderen uit om buiten te komen spelen en zo de natuur te ervaren. En nog een idee; niets is zo lekker als aardbeien uit eigen tuin.
 

In een levende tuin kunnen we vijf thema’s onderscheiden:

  • Dieren
  • Energie
  • Voedsel
  • Water
  • Bodem

Hieronder geven we een aantal voorbeelden hoe u deze thema’s in de eigen kunt toepassen en herkennen.
 

Dieren
Denk hierbij aan een vogelvriendelijke beplanting. Diverse besdragende planten. En struiken voor nest- en schuilplaats. Planten waar vlinders op af komen.
Maak van snoeiafval en boomstammetjes een eigen insectenhotel.
Eigen gemaakte compost is ook weer goed voor het bodemleven.


Energie
Bespaar op het gebruik van leidingwater. Vang het regenwater op.
Planten kunnen beschutting geven. Groene daken zijn niet allen fraai maar hebben ook een isolerende werking. Schaf energie-zuinige verlichting aan.
Hergebruik bestaande materialen zoals tegels voor stapelmuurtjes, een compostbak voor plantaarde, houtsnippers voor looppaadjes en takken voor het maken van een eigen takkenril.
Gebruik zoveel mogelijk hulpmiddelen op elektriciteit en accu.

Voedsel.
Gebruik geen kunstmest en plant bodembedekkers. Een goede bodemstructuur is niet allen goed voor de planten maar bijv. ook voor regenwormen.
Een eigen moestuintje zorgt voor eigen groente en fruit. Een vruchtboom geeft tevens schaduw in de tuin. Of denk eens aan leifruit als tuinafscheiding.

Water
Maak een moerasje of vijver voor de berging van hemelwater.
Een groendak absorbeert en verdampt jaarlijks wel 50-70 % van het hemelwater.
Zorg voor een open bestrating of halfverharding. Het water moet geleidelijk worden afgevoerd en tussen de stenen mogen best ook plantjes groeien.

Bodem
Gebruik zoveel mogelijk beplanting als bodemverbeteraar.
Beperk grond- en graafwerkzaamheden want dit verstoort bodemleven. Laat blad zoveel mogelijk liggen. Dit is goed voor het bodemleven.

De Natuurlijke Tuin
 

Contact

Wilt u graag meer informatie of een afspraak met ons maken?
Bel of mail ons en wij nemen contact met u op.
* verplicht veld

Van Nieuwland Tuinen

Vinkenbaan 5
2361 EW Warmond
Tel 071 5155775
info@vannieuwlandtuinen.nl