Tuinman Leiden

Zoekt u een tuinman in Leiden?

Zoek niet verder! Wij weten wel raad met uw tuin: Van Nieuwlands hoveniers werken met veel inzicht, passie en plezier aan uw tuin in Leiden. Onze tuinmannen zorgen dat uw tuin in Leiden wordt zoals u hem heeft voorgesteld óf nog beter. Onze tuinmannen weten maar al te goed: soms kunnen ook kleine aanpassingen al een groot verschil maken.

Van begin tot eind

Tuinontwerp

In overleg met u maken wij een ontwerp die helemaal bij u past, 100% op maat.

Tuinaanleg

Bij het aanleggen van de tuin gaan we verantwoord om met de omgeving en de materialen die we gebruiken. 

Tuinonderhoud

U kunt het hele jaar door onbezorgd blijven genieten van uw tuin, omdat wij regelmatig onderhoud doen. 

7

Tuinontwerp in Leiden

Onze tuinmannen kunnen meer dan tuinieren! Wilt u uw tuin in Leiden herinrichten of heeft u een lege tuin? Onze hoveniers bekijken uw tuin in Leiden, luisteren naar uw wensen en zoeken samen naar hoe we de tuin hiernaar kunnen (her)inrichten. Daarbij denken onze tuinmannen niet alleen aan de grote lijnen, want ook in een natuurlijke tuin is oog voor detail belangrijk!

“Oog voor detail vinden wij erg belangrijk in natuurlijke tuinen”

“Wij maken een leeftuin op maat, die precies bij u past”

Leeftuin in Leiden

Wilt u een tuin waar je meer kan dan een boekje lezen? Onze tuinmannen zijn specialisten als het gaat om het maken van een tuin om in te leven. Als hoveniers vinden we het belangrijk dat de tuin een verlengstuk van uw leefruimte wordt. Zeker in Leiden: waar ruimte schaars is en niet overal veel groen te vinden is.

Het meest belangrijk voor onze tuinmannen is dat uw tuin in Leiden bij u past: alleen zo wordt het een leeftuin. Bij een leeftuin kunt u denken aan een buitenkeuken, een relaxte plek voor een wijntje rond een vuurplaats of een sfeervol warm en verlicht terras.

Tuinonderhoud

Wanneer het tuinontwerp en de aanleg goed zitten, is het tijd voor tuinonderhoud. Bij het ontwerp en de aanleg houden onze tuinmannen hier al rekening mee, want: wat goed is, moet goed blijven! We hebben speciale onderhoudsteams die uw tuin kunnen onderhouden. Onze hoveniers nemen dan het beheer van de tuin over, zodat u er zorgeloos kunt genieten.

Klinkt een onderhoudsabonnement handig? Wij bieden u dan een voordeligere prijs, komen 2 à 4 keer per jaar langs voor een onderhoudsbeurt en communiceren steeds weer wat we wanneer ingepland hebben.

“We hebben speciale teams die uw tuin kunnen onderhouden”

Uw tuin in Leiden: mooi en praktisch

Onze tuinmannen maken het een plek om te leven, te relaxen en te genieten

“Groene daken zijn helemaal hip en happening tegenwoordig”

Dak- en geveltuinen

Wilt u een dak- of geveltuin in Leiden? Leuk! Groene daken zijn helemaal hip en happening. Onze tuinmannen zijn gespecialiseerd in het aanleggen van deze tuinen. Bel ons voor een afspraak in Leiden en we komen uw dak- of geveltuin in spe snel bekijken.

De Natuurlijke Tuin

We zijn ons er steeds meer van bewust, dat groen niet alleen een decoratieve functie heeft. Groen is belangrijk in relatie tot onze gezondheid en de kwaliteit van ons leefmilieu.
Waarom zouden we die functies niet doorrekken in onze eigen tuin? De combinatie van groen met alles wat de tuin kan bieden zorgt letterlijk en figuurlijk voor leven in de tuin. Door bijvoorbeeld de juiste keuze van bloemen en planten komen er vlinders en bijen. Het zuivere regenwater van het dak hoeft niet het riool in maar kan een speels waterelement vormen in de tuin. Groen zorgt voor verkoeling op een hete zomerdag. Een levende tuin nodigt kinderen uit om buiten te komen spelen en zo de natuur te ervaren. En nog een idee; niets is zo lekker als aardbeien uit eigen tuin.

In een levende tuin kunnen we vijf thema’s onderscheiden:

  • Dieren
  • Energie
  • Voedsel
  • Water
  • Bodem

Hieronder geven we een aantal voorbeelden hoe u deze thema’s in de eigen kunt toepassen en herkennen. 

Dieren
Denk hierbij aan een vogelvriendelijke beplanting. Diverse besdragende planten. En struiken voor nest- en schuilplaats. Planten waar vlinders op af komen.
Maak van snoeiafval en boomstammetjes een eigen insectenhotel.
Eigen gemaakte compost is ook weer goed voor het bodemleven.

Energie
Bespaar op het gebruik van leidingwater. Vang het regenwater op.
Planten kunnen beschutting geven. Groene daken zijn niet allen fraai maar hebben ook een isolerende werking. Schaf energie-zuinige verlichting aan.
Hergebruik bestaande materialen zoals tegels voor stapelmuurtjes, een compostbak voor plantaarde, houtsnippers voor looppaadjes en takken voor het maken van een eigen takkenril.
Gebruik zoveel mogelijk hulpmiddelen op elektriciteit en accu.

Voedsel.
Gebruik geen kunstmest en plant bodembedekkers. Een goede bodemstructuur is niet allen goed voor de planten maar bijv. ook voor regenwormen.
Een eigen moestuintje zorgt voor eigen groente en fruit. Een vruchtboom geeft tevens schaduw in de tuin. Of denk eens aan leifruit als tuinafscheiding.

Water
Maak een moerasje of vijver voor de berging van hemelwater.
Een groendak absorbeert en verdampt jaarlijks wel 50-70 % van het hemelwater.
Zorg voor een open bestrating of halfverharding. Het water moet geleidelijk worden afgevoerd en tussen de stenen mogen best ook plantjes groeien.

Bodem
Gebruik zoveel mogelijk beplanting als bodemverbeteraar.
Beperk grond- en graafwerkzaamheden want dit verstoort bodemleven. Laat blad zoveel mogelijk liggen. Dit is goed voor het bodemleven.

“Een levende tuin nodigt uit om de natuur te ervaren”

Tuinman Leiden

Duurzaam

100% op maat

Vrijblijvende offerte

Bel 071-5155775 voor een afspraak in uw tuin!

Tuinman Leiden gezocht?

Wilt u een dak- of geveltuin in Leiden? Leuk! Groene daken zijn helemaal hip en happening. Onze tuinmannen zijn gespecialiseerd in het aanleggen van deze tuinen. Bel ons voor een afspraak in Leiden en we komen uw dak- of geveltuin in spe snel bekijken.

Haarlemmerstraatweg 10, 2343 LB Oegstgeest