Diervriendelijke tuin

Natuurlijke tuin gericht op dieren

Als voorstanders van een levende tuin past deze tuin uit 2020 perfect in ons straatje. Van voelen, genieten, horen, ruiken tot proeven; alles is aanwezig.

Bij de openslaande deuren naar de tuin toe, maakten we een pergola met een natuurlijke verkapping. In de zomer groeit de overkapping vol met bladeren wat de nodige schaduw geeft. In de winter verliest de overkapping zijn blad, waardoor het winterzonnetje heerlijk naar binnen schijnt.

Inheemse beplanting

In deze tuin vind je heel veel natuurlijke en zelfs inheemse beplanting. Er staan planten zoals een prachtige weegbree, judaspenning, goudsbloemen, de grote pimpernel, bijenkorfjes, kaasjeskruid, diverse varens, rotsplanten en nog veel meer. De hoeveelheid planten in deze tuin is enorm.

Eetbare planten in de achtertuin

De eetbare beplanting bestaat uit een appelboom, aardbeienplanten en een frambozenstruik. Daarnaast staan er veel kruiden in de tuin zoals oregano, salie, rozemarijn, citroenverbena, laurier, citroenmelisse en de dropplant. Een natuurlijke plantenliefhebber haalt hier zijn hart op.

Een paradijs voor dieren en insecten

Behalve het looppad, ligt het verdere straatwerk niet stevig vast. Hierdoor ontstaan er veel schuilplekken voor insecten en dieren in de tuin. Aan de houten schutting hangt een insectenhotel waar de vele insecten die deze tuin bezoeken dankbaar gebruik van maken. Al is dat met zo’n tuin als deze bijna niet nodig; genoeg schuilplekken te vinden.

Door de diverse beplanting is er voor elk (vliegende) insect wel iets te vinden; van eten tot schuilplaats. Ook in er een natuurlijke composthoop waar insecten schuilen. Oude bladeren en ander natuurlijk afval worden hier gelegd. De bewoners houden tot in de kleinste details rekening met de dieren in de tuin. Zo zijn er kleine zandkuiltjes waar musjes in badderen en loopt er onder de tuindeur een kuiltje waar egels onderdoor kunnen.

Waar water is, is leven!

Door een bescheiden maar prima formaat vijver, hebben kikkers, padden, salamanders, waterslakken, libellen en nog veel meer dieren een mooi verblijf. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de buurtvogels een plekje hebben om te wassen en drinken. In deze tuin is het altijd gezellig!

 

 

Maak een afspraak in uw tuin!

Duurzaam

100% op maat

Vrijblijvende offerte