Diervriendelijke tuin

Natuurlijke tuin gericht op dieren

Als voorstanders van een levende tuin past deze tuin uit 2020 perfect in ons straatje. Van voelen, genieten, horen, ruiken tot proeven; alles is aanwezig.

Bij de openslaande deuren naar de tuin toe, maakten we een pergola met een natuurlijke verkapping. In de zomer groeit de overkapping vol met bladeren wat de nodige schaduw geeft. In de winter verliest de overkapping zijn blad, waardoor het winterzonnetje heerlijk naar binnen schijnt.

Inheemse beplanting

In deze tuin vind je heel veel natuurlijke en zelfs inheemse beplanting. Er staan planten zoals een prachtige weegbree, judaspenning, goudsbloemen, de grote pimpernel, bijenkorfjes, kaasjeskruid, diverse varens, rotsplanten en nog veel meer. De hoeveelheid planten in deze tuin is enorm.

Eetbare planten in de achtertuin

De eetbare beplanting bestaat uit een appelboom, aardbeienplanten en een frambozenstruik. Daarnaast staan er veel kruiden in de tuin zoals oregano, salie, rozemarijn, citroenverbena, laurier, citroenmelisse en de dropplant. Een natuurlijke plantenliefhebber haalt hier zijn hart op.

Een paradijs voor dieren en insecten

Behalve het looppad, ligt het verdere straatwerk niet stevig vast. Hierdoor ontstaan er veel schuilplekken voor insecten en dieren in de tuin. Aan de houten schutting hangt een insectenhotel waar de vele insecten die deze tuin bezoeken dankbaar gebruik van maken. Al is dat met zo’n tuin als deze bijna niet nodig; genoeg schuilplekken te vinden.

Door de diverse beplanting is er voor elk (vliegende) insect wel iets te vinden; van eten tot schuilplaats. Ook in er een natuurlijke composthoop waar insecten schuilen. Oude bladeren en ander natuurlijk afval worden hier gelegd. De bewoners houden tot in de kleinste details rekening met de dieren in de tuin. Zo zijn er kleine zandkuiltjes waar musjes in badderen en loopt er onder de tuindeur een kuiltje waar egels onderdoor kunnen.

Waar water is, is leven!

Door een bescheiden maar prima formaat vijver, hebben kikkers, padden, salamanders, waterslakken, libellen en nog veel meer dieren een mooi verblijf. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de buurtvogels een plekje hebben om te wassen en drinken. In deze tuin is het altijd gezellig!

 

 

Vakkundige vertaling van het tuinontwerp

Na de ontwerpfase gaan we verder met de uitvoering van het tuinontwerp. Het is mogelijk voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, of alles uit handen te geven. Wij leggen de tuin vakkundig aan, in nauwe samenwerking met de klant. Goede bedrijfsvoering, inzet van vakkundig personeel, duidelijke afspraken en een hoge mate van service zijn hiermee verzekerd.

Naast de aanleg van complete tuinen, kun je bij Van Nieuwland Tuinen ook terecht voor het aanpassen en opknappen van jouw tuin. Vaak gaat dit om kleinere werkzaamheden waar geen ontwerp voor nodig is. Denk hierbij aan het plaatsen van tuinafscheidingen, aanleg van beplanting, vernieuwen van het gazon, vijveraanleg en boomverzorging. Wij komen graag bij je langs om de werkzaamheden te bespreken.

Van begin tot eind

Het tuinplan uitvoeren

Ons vakkundige team gaat aan de slag met jouw tuinplan.

7

Communicatie staat voorop

Wij houden nauwe samenwerking met de klant, zodat de tuin helemaal naar wens is.

7

Renovatie

Wij renoveren ook bestaande tuinen, naast de aanleg van nieuwe tuinen.

7

Maak een afspraak in jouw tuin!

Duurzaam

100% op maat

Vrijblijvende offerte