Dak- en geveltuinen

Dak- en geveltuinen

Groene daken staan in het middelpunt van de belangstelling. Met het groeiende milieubewustzijn komt ook de wens naar voren om onze schaarse, volgebouwde grond terug te winnen en zo het leefklimaat te verbeteren. Vlakke en licht hellende daken lenen zich uitstekend voor het realiseren van nieuwe groengebieden. Maar ook kleine daken zoals fietsbergingen kunnen met een groenvegetatie worden afgewerkt. Daarnaast is het mogelijk om hele wanden te laten begroeien. De mogelijkheden zijn legio.

Wij adviseren u graag.

Vrolijke kijktuin voor jonge patiëntjes

Een zwart, troosteloos dak, omgeven door de bombastische architectuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Dat was jarenlang het uitzicht van de jonge patiëntjes die op de kinderafdeling van de zesde etage van het ziekenhuis terechtkwamen. Dat kan stukken beter vond het Willem Alexander Fonds. Deze organisatie zet zich in om het verblijf voor kinderen in het Leidse ziekenhuis te veraangenamen.

Van Nieuwland Hoveniers kreeg de opdracht om op het 900 m2 dak een vrolijke kijktuin aan te leggen. „Met planten die vlinders zouden lokken en ander mooi groen. Hij moest onderhoudsvriendelijk zijn en het liefst ook educatief’’, somt eigenaar Ad van Nieuwland de wensen van het ziekenhuis op. „Ondanks het dunne dak, wilden we heel graag water toepassen, omdat dat leeft. De wind en de zon zorgen voor beweging en een glinsterend oppervlak, er valt wat te kijken voor de kinderen.’’ De lijn wordt begeleid door 25 felgekleurde vogelhuisjes die op stalen staanders zijn bevestigd. Die staanders zijn gekromd en wuiven mee met de wind. Sommige zijn voorzien van een vogelafbeelding met een nummer erbij. Vanuit het ziekenhuis kunnen kinderen die met een verrekijker bekijken en aan de hand van een lijst met vogelnamen raden welke vogel ze zien. „Het is een soort puzzel geworden’’, zegt Van Nieuwland.

Vakkundige vertaling van het tuinontwerp

Na de ontwerpfase gaan we verder met de uitvoering van het tuinontwerp. Het is mogelijk voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, of alles uit handen te geven. Wij leggen de tuin vakkundig aan, in nauwe samenwerking met de klant. Goede bedrijfsvoering, inzet van vakkundig personeel, duidelijke afspraken en een hoge mate van service zijn hiermee verzekerd.

Naast de aanleg van complete tuinen, kun je bij Van Nieuwland Tuinen ook terecht voor het aanpassen en opknappen van jouw tuin. Vaak gaat dit om kleinere werkzaamheden waar geen ontwerp voor nodig is. Denk hierbij aan het plaatsen van tuinafscheidingen, aanleg van beplanting, vernieuwen van het gazon, vijveraanleg en boomverzorging. Wij komen graag bij je langs om de werkzaamheden te bespreken.

Van begin tot eind

Het tuinplan uitvoeren

Ons vakkundige team gaat aan de slag met jouw tuinplan.

7

Communicatie staat voorop

Wij houden nauwe samenwerking met de klant, zodat de tuin helemaal naar wens is.

7

Renovatie

Wij renoveren ook bestaande tuinen, naast de aanleg van nieuwe tuinen.

7

Maak een afspraak in jouw tuin!

Duurzaam

100% op maat

Vrijblijvende offerte