Help tuindieren de winter door 

Hoe maak je jouw tuin diervriendelijk tijdens de wintermaanden? 

In de winter zie je veel minder dieren in de tuin. Dit betekent niet dat ze er niet zijn; ze zijn juist hard bezig met overleven. Er is minder voedsel en heel veel natuurlijke schuilplekken zijn weggehaald door de mens.

Nu redden veel dieren het prima zonder onze hulp maar dit verschilt per tuin en dier. We moeten voorkomen dat dieren afhankelijk worden van wat we te bieden hebben. Hierdoor gaan ze zelf niet meer op zoek naar eten. Dit doe je door alleen bij te voeren wanneer de weersomstandigheden echt heel streng zijn. Waar we wel mee kunnen helpen, is het creëren van schuilplekken voor deze dieren:

  1. Laat spleten, gaten, nissen en kieren in de muur open. Hier schuilen insecten en vleermuizen in.
  2. Dode boom of een tak uit de boom in de tuin? Laat deze staan of liggen. In dood hout komt heel veel leven voor en ook biedt dit de perfecte schuilplaats voor veel dieren.
  3. Zaaddozen van planten zoals akelei, papaver en hibiscus bieden een mooie schuilplaats voor veel insecten.
  4. Een rommelige tuin biedt schuilplaatsen voor allerlei dieren en insecten. Laat een paar stenen liggen, gooi snoeiafval ergens achterin een hoekje in de tuin, laat de bladeren liggen… en ga zo maar door!
  5. Vijver in de tuin? Zorg dat er een gat in het eventuele ijs aanwezig is zodat vogels kunnen drinken, andere dieren maken hier ook graag gebruik van.
  6. Ook voor de vijver: plaats een loopplankje in de vijver. Als er dan bijvoorbeeld een egel in valt kan hij er nog makkelijk uit.

 

Vakkundige vertaling van het tuinontwerp

Na de ontwerpfase gaan we verder met de uitvoering van het tuinontwerp. Het is mogelijk voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, of alles uit handen te geven. Wij leggen de tuin vakkundig aan, in nauwe samenwerking met de klant. Goede bedrijfsvoering, inzet van vakkundig personeel, duidelijke afspraken en een hoge mate van service zijn hiermee verzekerd.

Naast de aanleg van complete tuinen, kun je bij Van Nieuwland Tuinen ook terecht voor het aanpassen en opknappen van jouw tuin. Vaak gaat dit om kleinere werkzaamheden waar geen ontwerp voor nodig is. Denk hierbij aan het plaatsen van tuinafscheidingen, aanleg van beplanting, vernieuwen van het gazon, vijveraanleg en boomverzorging. Wij komen graag bij je langs om de werkzaamheden te bespreken.

Van begin tot eind

Het tuinplan uitvoeren

Ons vakkundige team gaat aan de slag met jouw tuinplan.

7

Communicatie staat voorop

Wij houden nauwe samenwerking met de klant, zodat de tuin helemaal naar wens is.

7

Renovatie

Wij renoveren ook bestaande tuinen, naast de aanleg van nieuwe tuinen.

7

Maak een afspraak in jouw tuin!

Duurzaam

100% op maat

Vrijblijvende offerte