De tuintrends van 2024

Zo maak jij je tuin klaar voor volgend jaar

Een nieuw jaar staat voor de deur. Met een grotere nadruk op duurzaamheid, biodiversiteit en het creëren van buitenruimtes die ons dichter bij de natuur brengen, beloofd 2024 geen saai jaar te worden als het gaat om tuinieren. Dit zijn de tuintrends die je in 2024 kunt verwachten:

Een duurzame tuin

De trend van natuurlijke en duurzame materialen zet zich voort in 2024. Termen als ‘100% gerecycled’ en ‘milieuvriendelijk’ hoor je de laatste jaren steeds vaker voorbijkomen. Tuinmeubilair en decoratieve elementen gemaakt van gerecyclede materialen zijn populair. Ook bij Van Nieuwland Tuinen houden we ons dagelijks bezig met hergebruik van materialen. Zo leggen we niet alleen nieuwe tuinen aan maar renoveren we ook al bestaande tuinen. Benieuwd naar wat wij voor jouw tuin kunnen betekenen? Maak hier een afspraak. Door te kiezen voor een duurzame tuin draag je (on)bewust jouw steentje bij aan een betere wereld.

 

Planten die passen bij het interieur en exterieur

De tuin is het verlengde van de woonkamer. Of het nou een balkon, terras, overkapping, grote of kleine tuin is: het is een extra plek om je terug te trekken of juist met z’n allen te zijn. Het verbinden van binnen- en buitenruimtes is de laatste jaren dan ook steeds populairder. In 2024 is er nog meer aandacht voor het interieur. De kleuren in het binnen interieur worden doorgetrokken naar de tuin. Denk hierbij aan het gebruik van dezelfde kleuren in kussens, accessoires en dezelfde kleur planten. Zo zorg je ervoor dat jou binnen- en buitenruimte als thuis voelen. Wil jij een passend beplantingsplan in kleuren die passen bij jouw interieur en exterieur? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Eetbare tuinen

De populariteit van eetbare tuinen is afgelopen jaar flink toegenomen. In 2024 zie je nog meer mensen groenten, kruiden en fruit in hun tuin kweken. Verticale tuinen worden hierbij ook steeds gebruikelijker. Deze tuinontwerpen maken gebruik van verticale ruimte om zo de natuur in de hoogte te brengen. Zo geniet je ook met een beperkte ruimte van een eigen oogst.

 

Biodiversiteit in de tuin

Biodiversiteit blijft een prioriteit. En in 2024 komt er een grotere nadruk op het creëren van tuinen die gastvrij zijn voor insecten. Het plaatsen van insectenhotels, het kweken van nectarrijke planten (zoals kattenkruid of lavendel) en het verminderen van bestrijdingsmiddelen zijn enkele manieren waarop je bijdraagt aan het behoud van de insectenpopulatie.

 

Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint; de tuintrends van 2024 bieden een hoeveelheid aan inspiratie om je buitenruimte te veranderen in een oase van sfeer, biodiversiteit en duurzaamheid. Het wordt een jaar waarin tuinieren niet alleen gaat over het verzorgen van bloemen en planten, maar ook over het milieuvriendelijk en verstandig omgaan met onze natuur.

Vakkundige vertaling van het tuinontwerp

Na de ontwerpfase gaan we verder met de uitvoering van het tuinontwerp. Het is mogelijk voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, of alles uit handen te geven. Wij leggen de tuin vakkundig aan, in nauwe samenwerking met de klant. Goede bedrijfsvoering, inzet van vakkundig personeel, duidelijke afspraken en een hoge mate van service zijn hiermee verzekerd.

Naast de aanleg van complete tuinen, kun je bij Van Nieuwland Tuinen ook terecht voor het aanpassen en opknappen van jouw tuin. Vaak gaat dit om kleinere werkzaamheden waar geen ontwerp voor nodig is. Denk hierbij aan het plaatsen van tuinafscheidingen, aanleg van beplanting, vernieuwen van het gazon, vijveraanleg en boomverzorging. Wij komen graag bij je langs om de werkzaamheden te bespreken.

Van begin tot eind

Het tuinplan uitvoeren

Ons vakkundige team gaat aan de slag met jouw tuinplan.

7

Communicatie staat voorop

Wij houden nauwe samenwerking met de klant, zodat de tuin helemaal naar wens is.

7

Renovatie

Wij renoveren ook bestaande tuinen, naast de aanleg van nieuwe tuinen.

7

Maak een afspraak in jouw tuin!

Duurzaam

100% op maat

Vrijblijvende offerte