Stap 1: Inventarisatie

Ontwerp en advies
Voordat een ontwerp tot stand komt, zal in een persoonlijk gesprek een uitvoerige inventarisatie worden gemaakt. We luisteren goed naar uw wensen en eisen. Dat is de basis voor een tuin die bij u past. Na het eerste gesprek wordt het maken van een tuinplan schriftelijk bevestigd. In deze bevestiging zijn ook het maken van situatiefoto’s, het inmeten van het terrein en het verzamelen van alle andere belangrijke gegevens opgenomen.

Stap 2: Schetsplan

Er komt in uitdrukking hoe u leeft, welke prioriteiten u stelt. Kortom, een tuinontwerp is maatwerk.
Onze tuinontwerper zal dan ook alle zorg besteden aan een gedegen tuinplan.

Het maken van een goed tuinplan is de basis voor jarenlang tuinplezier . Het tuinplan bestaat uit een ingekleurd schetsontwerp waarin de structuur en indeling van de tuin aangegeven is. Ook de belangrijkste plantgroepen zijn onderdeel van het schetsontwerp. Vervolgens wordt het plan met u besproken en kunnen wij het definitieve plan uitwerken.

Stap 3: Beplantingsplan en technische tekeningen

Indien u dat wenst kan er ook een beplantingsplan gemaakt worden. Er wordt op soort, hoogte, kleur en bloeitijd een mooie beplanting gearrangeerd. Heeft u voorkeur voor bepaalde planten of kleuren, dan kunnen deze indien mogelijk verwerkt worden in het plan. In technische tekeningen worden vooral bouwkundige onderdelen verder uitgewerkt. Technische tekeningen zijn vooral bedoeld voor opdrachtgevers die zelf hun tuin gaan aanleggen.

Stap 4: De offerte

Na de ontwerpfase kunt u ervoor kiezen ook de uitvoering door ons te laten verzorgen. Er wordt een werkomschrijvende offerte aangeboden. Hierin zijn de kosten per onderdeel aangegeven. Het is mogelijk voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren. Als u met de offerte akkoord gaat, ontvangt u een opdrachtbevestiging en gaan wij de werkzaamheden inplannen.

Stap 5: De uitvoering

Eén van onze aanlegteams gaat in nauwe samenwerking met u uw tuin aanleggen. De voorman is tijdens de uitvoering uw aanspreekpunt. De werkzaamheden worden onder volledige garantie uitgevoerd.

Stap 6: De oplevering

De tuin is gereed en wordt samen met u gecontroleerd en opgeleverd. De oplevering wordt schriftelijk vastgelegd. Het genieten van de nieuwe tuin kan beginnen. Bij de oplevering kunnen wij tevens met u afspraken maken over het vervolgonderhoud.

Stap 7: Nacontrole

Na enige maanden wordt uw tuin opnieuw geïnspecteerd. Eventuele onvolkomenheden kunnen worden hersteld. Uiteraard kunt u ook na deze periode altijd een beroep op ons doen. De aanlegfase is afgerond.
Het is mogelijk om een onderhoudsabonnement met ons af te sluiten. Wij komen dan bijv. 2 of 4 keer per jaar langs en zorgen dat de tuin goed onderhouden blijft.