2018  Een  nieuw jaar  Een nieuwe eigenaar.

2018 Een nieuw jaar Een nieuwe eigenaar.

Ad van Nieuwland draagt het stokje definitief over aan Aart Verhagen

Hij praat nog alsof hij middenin ‘de zaak’ staat, toch zal over enkele weken Ad van Nieuwland (60) geen onderdeel meer uitmaken van Van Nieuwland Tuinen, dat het levenslicht zag in 1980. “Hij praat nog consequent over ‘wij’, als het gaat over toekomstige projecten”, lacht ook zijn vrouw. “En dat terwijl we straks heerlijk samen gaan reizen.”
Door Willemien Timmers
Inmiddels werkt Ad van Nieuwland al ruim vier jaar samen met hovenier Aart Verhagen (47), naar volle tevredenheid. Aart gaat de zaak, die Van Nieuwland Tuinen blijft heten, voortzetten.

Momenteel is het erg druk binnen het hoveniersbedrijf. “Steeds meer mensen investeren in de inrichting van hun tuin, zodat het een verlengstuk wordt hun woongenot. Wij moedigen klanten aan om meer geld en moeite in groen te steken, dan in tegels. Zo maak je er een plek van waar je geniet van koelte en privacy”, legt Verhagen uit. “Ook al maakt Ad straks geen deel meer uit van de zaak, we blijven met elkaar verbonden. Als klanten een tuin willen met een bijzonder ontwerp, weten we hem te vinden.”
Ad van Nieuwland kijkt uit naar de jaren die voor hem liggen. “Vanaf 1980 heb ik heel hard gewerkt om van de zaak een succes te maken. Tijd voor mijzelf en het gezin schoot er wel eens bij in. Dat gaan mijn vrouw en ik nu inhalen. Eerst gaan we een rondreis maken door Nieuw-Zeeland en Australië, daarna gaan we Europa doortrekken in onze nieuwe camper.
Verhagen geeft aan dat hij de hoge kwaliteit die het bedrijf kenmerkt, zal blijven voortzetten. “In de jaren die voor mij liggen, wil ik Van Nieuwland Tuinen verder uitbreiden en versterken. Ook wil ik duurzaamheid, het aanleggen van groene tuinen en het gebruik van duurzame materialen nog meer tot speerpunten maken.”
Nu Ad van Nieuwland met het hoveniersbedrijf stopt, gaat hij van tuinieren weer zijn hobby maken. “Mijn plan is om het terrein hier achter het oude tuincentrum in te richten als duurzame, groene demotuin. Op termijn lijkt het mij heerlijk om daar ook cursussen te geven. Overigens blijf ik mij bezighouden met tuinontwerp, en ga ik mij specialiseren in 3D presentaties.”
Van Nieuwland tuinen blijft een Oegstgeester bedrijf, maar zal straks enkel de locatie aan de Warmondse Vinkenbaan als thuislocatie hebben.

LEES VERDER
Tuinabonnementen: VOORDELIG TARIEF

Tuinabonnementen: VOORDELIG TARIEF

Geniet van een mooie tuin, het hele jaar door.

Er moet jaarlijks heel wat gebeuren in de tuin.
Bomen en heesters snoeien, vaste planten afknippen, het gras verticuteren noem maar op.....

LEES VERDER